Ti hogyan mosogattok táborban?

Ki szeret táborba járni? Ha valaki felteszi ezt a kérdést, biztos hogy az elsők között leszek, aki jelentkezik. Részben a szüleimnek köszönhető, hogy már egészen kicsi koromban megszerettem a táborokat. Sok különórára jártam, sok közösség tagja voltam, sok barátom volt, és ezek mind vonzották magukkal a nyári táborokat is.

Családi táborokon is gyakran részt vettünk. Akkoriban még nem különösebben érdekelt semmi más a szaladgálás, kirándulás, szórakozás mellett, így hát -mint azt hiszem, minden gyerek- én sem fordítottam különösebb figyelmet arra, hogy mennyi nehézség adódhat egy tábor szervezése és lebonyolítása során. Azóta már ebben is igencsak jártas lettem, ugyanis rendszeresen szervezek táborokat. A célom az, hogy minden gyerek jól érezze magát, és ők is ugyanúgy megszeressék a táborozást, mint én annak idején. Szervezőtársaimmal gyakran beszélgetünk és osztunk meg egymással mindenféle tábori tippeket. Az egyik állandó témánk a mosogatás. Nehéz megfelelő megoldást találni erre, főleg akkor, ha teljesen nomád körülmények között vagyunk.

A tökéletes mosogató megtalálása azonban nem nomád körülmények között sem egyszerű. Éppen ezért szeretném megosztani veletek legutóbbi tapasztalataimat egy weboldallal kapcsolatban. A rdealer.hu honlapjára mosogató medence keresése közben találtam rá!

Egy új -kevésbé nomád- táborhely számára volt szükség konyhai eszközökre, többek között mosogató medencére. Olyat szerettünk volna vásárolni, ami elég nagy méretű, mert a gyerekek szerencsére jó étvággyal esznek, ez pedig hatalmas mennyiségű mosogatni való edényt eredményez. Örömmel fedeztem fel, hogy a rdealer.hu-n 2 vagy 3 medencés ipari mosogató is elérhető. Ez a weboldal nem csak tábor szervezők, hanem étteremtulajdonosok számára is nagyon hasznos lehet. A mosogató medence mellett még sok más termék vásárolható és rendelhető meg a webáruházból. Számos ipari konyhai gép és kellék kapható. Természetesen nem csak ipari, hanem otthoni használatra is vannak termékek, mint például kávéfőző vagy grillező.

Vásárolhatunk még innen fagyasztót, italhűtőt, pizza vagy kenyér készítéséhez szükséges termékeket – még jó minőségű lisztet is, ital adagolót, fagylalt gépet és fagylalt fagyasztót, különböző pékipari berendezéseket. Ahogy nézegettem a honlapot, egyre több ötletem támadt, hogy mi minden lehetne még a táborhelyünkön. Milyen jó lenne például, ha saját magunk állítanánk elő a reggelihez a kenyeret, vagy ha fagylaltot oszthatnánk a gyerekeknek… Attól féltem, hogy ha tovább böngészek a rdealer.hu-n, végül nem lesz lehetőségem házhozszállítással rendelni: ugyanis azt is megtudtam a honlapról, hogy a 40 kg-nál súlyosabb, és nagyobb méretű csomagokat csak saját kocsival vagy raklapos szállítással van lehetőség elhozni. A kisebb rendelések kiszállítását a GLS és a DPD csomag szállító cég végzi.

Egyébként még azt is megtudtam továbbá, hogy személyes átvételre Tapolcán van módunk. A “Kapcsolat” feliratra kattintva lehet megtekinteni a pontos címet, és az elérhetőségeket is. A helyszínt térképen is megnézhetjük. Telefonos vagy e-mailes kapcsolatfelvétel mellett online üzenetben is érdeklődhetünk. Ehhez egy rövid adatlapot kell kitöltenünk, név, telefonszám, email cím, tárgy és üzenet megadásával. Nagyon szeretem az olyan honlapokat, amelyekhez tartozik elektronikus időpont foglaló rendszer vagy van ilyen üzenetküldési lehetőség. Ezek a megoldások sok ember mindennapjait könnyítik meg. Én magam is azok táborát erősítem, akik nem szeretnek telefonálni, és mivel jelentős időhiányban szenvednek, nem is feltétlenül van idejük munkaidőben foglalkozni ezzel. Ilyen esetekben különösen hasznosak az online üzenetküldők. A weboldalon még számos érdekes információhoz juthatunk, nézegethetünk katalógusokat, olvashatunk blog cikkeket. Mindenkinek ajánlom, aki konyhai gépek vagy eszközök, esetleg mosogató medence vásárlásán gondolkozik.