Táborozzunk le egy nagyszerű motoros bolt mellett

Mivel a 2000-es években nőttem fel, ezért végtelen számú filmet láttam, aminek a témája a középiskolás táborozás volt. Azért volt különösen vicces nézni ezeket, mert a saját, magyar tapasztalatom annyira más volt az amerikai táborozáshoz képest. Nem mondom, hogy nem találtam érdekesnek ezt a képet, de sosem cseréltem volna el a gyerekkori emlékeimet ezekre a dolgokra. Alapból azzal érdemes kezdeni az egész történetet, hogy egy olyan iskolába jártam, ahol anyukám volt a tanár. Ennek köszönhetően pedig rengeteg plusz programban részt tudtam venni. Anya vezette általában a nyári tábort, úgyhogy nekem azonnali jegyem volt rá. Talán még iskola előtt is elvitt néha Győrújbarátra és már akkor nagyszerű élmény volt.

Az első emlékem az egészről, ami talán örökre megmarad, hogy a lakhelyünk a hegy tetején volt. Tehát, ha az ember fennhagyta a kedvenc játékát, vagy csak valami rágcsát szeretett volna lehozni, egy egész hegyet meg kellett másznia. Éppen ezért nagyon óvatosak voltunk azzal, hogy mit hagyunk ott. Az erőpróba mellett azonban rengeteg más tevékenység volt, amit az ember végezhetett. Mindenkinek a kedvence persze a medence volt, ahol pár diákfelügyelő figyelte a lurkókat. Attól függetlenül, hogy a fulladásra nagyon kevés esély volt, hiszen körülbelül a derekunkig ért a víz.

Na meg persze hogy tudnám elfelejteni azokat a közös étkezéseket, a menzahelyiségben. Egyszerűen van valami különleges kapcsolatom ezekkel a helyekkel. A közösségi élmény, vagy az, hogy itt még ártatlanok voltunk, annyival édesebbé teszi az egészet, mint ami a középsuli ebédlőjében várt később minket…

De a legfurcsább és mókásabb emlékeim egyértelműen a karaoke esték voltak. Tisztán megvan, mikor először hallottam Máté Pétertől egy számot és már negyedikes koromban is teljesen depressziós lettem tőle. Ezek mellett viszont volt még rengeteg mókás szám, amiket persze teli torokból kiabált az egész gyerekcsapat. Joggal jelenthetem ki, hogy talán ezek voltak életem legboldogabb évei.

Ne értsetek félre, a felnőtt életem sincsen öröm nélkül, viszont itt sokszor nekünk kell megoldanunk a zavaró problémákat. Az egyik kedvenc hobbim például most a motorozás… Alapból mindenkiben az a kép él erről a tevékenységről, hogy a teljes szabadság érzetét adja az embernek. Ez persze igaz, de ha nem találtam volna egy olyan nagyszerű netes helyet, mint a MotorTire hu, akkor rengeteg fejfájás társult volna ehhez a szabadsághoz.

Mivel mikor az ember először motort vesz magának, senki sem mondja el neki, hogy mennyi előkészülettel jár az, hogy a motor megfelelő állapotban legyen. Bármikor elromolhat valami, vagy kellhet egy új alkatrész. Ezek azonban csak esetleges dolgok, ellentétben a motorgumi vásárlással, amit rendszeresen meg kell ejteni. A közeli boltban sosem szerettem vásárolni, mivel nem voltam elégedett a választékkal. Az egyik barátom azonban azt ajánlotta nekem, hogy nézzek fel a MotorTire hu oldalára, mivel itt nagyszerű ajánlatokat találhatok majd és ki sem kell mozdulnom értük otthonról.

Nagyszerűen hangzott, úgyhogy be is pötyögtem a keresőmbe a MotorTire hu megnevezést. Az oldalra belépve egy olyan felület fogadott, ami irigylésreméltó lett volna bármelyik nagy cégnek. Az elismerésemet azzal érdemelték ki, hogy amellett, hogy jól nézett ki a design, még könnyen át is láttam az egészet. Ne féljünk attól, hogy reklámokat kell kerülgetnünk, mivel a MotorTire hu nem él ilyen olcsó módszerekkel.

Ejtsünk pár szót a MotorTire hu kezdőlapjáról. Innen lehet elérni az összes fontosabb funkciót, úgyhogy nem kell izgulni amiatt, hogy bonyolult menürendszereket kell majd használnunk. Még ha tudjuk is, hogy miért jöttünk, ettől függetlenül is érdemes mindig pár percet szánni arra, hogy átnézzük az aktuális ajánlatokat. Mivel sokszor a kezdőlapon vannak feltüntetve az új akciók, illetve simán csak ötleteket is gyűjthetünk ahhoz, hogy milyen motorgumit érdemes vennünk…

Az előbb említettem, hogy nincsenek zavaros menük, ettől függetlenül, ha az oldal tetejére pillantotok, akkor látni fogtok pár nagyon hasznos kiírást. Mivel a MotorTire hu oldaláról elérhetünk autószerviz és motorgumi szerelés szolgáltatást is. Itt van egyébként a kapcsolat menüpont is, ahol pedig meg tudjuk nézni a MotorTire hu összes elérhetőségét.

De térjünk rá az oldal legfontosabb funkciójára, a motorgumi keresőre. Ennek segítségével biztosan meg fogjuk találni az ideális gumit a járművünkhöz. Őszintén bevallom, a legnagyobb félelmem az online vásárlással kapcsolatban az volt, hogy fizikailag nem tudom megnézni a terméket. Szép lassan azonban rájöttem, hogy erre nincs is szükség, mivel a MotorTire hu oldalán megadhatjuk a motor összes paraméterét.

Egy rendes boltban maximum az eladó tanácsára hallgathatunk és lehet, hogy az ő ítélete is néha helytelen. Így azonban, teljesen a saját tempónkban át tudjuk nézni a motorunk műszaki részleteit. Emellett pedig még a márkát is kiválaszthatjuk, úgyhogy ha van egy kedvencünk, akkor biztosan csak azokat fogja kiadni.

Ez számomra nagyon megnyugtató volt, de miután rányomtam a keresés gombra, csak akkor jöttem rá, hogy valóban mennyivel jobb döntést tudok hozni a MotorTire hu oldalán, mint máshol. Mivel a motorgumik szépen egymás alatt vannak felsorolva és a legfontosabb adatokat rögtön feltüntetik. Ez azért nagyszerű, mert egy motoros boltban általában ezek a termékek egymás hegyén-hátán lesznek és nagyon nehéz böngészni közöttük. Így azonban össze tudjuk hasonlítani őket és csak az fog megmaradni, ami valóban ideális számunkra.

Nagyon tetszett ez a letisztultság, az örömöm pedig folytatódott, mikor megláttam az árakat. Jóval kedvezőbben tudjuk innen beszerezni a motorgumikat, mivel online felületről van szó. Sokan erre azt fogják rávágni, hogy persze elsőre jól néz ki, de bele kell számítani még a szállítási díjat is. Én azonban megnyugtathatom a fanyalgókat, mivel még ezzel együtt is általában sokkal jobban megéri innen rendelni, mint egy helyi boltban vásárolni.

Ha pedig még részletesebben kíváncsiak vagyunk a motorgumik világára, akkor még egy Youtube csatornát is elérhetünk. Nekem ez nagyon szimpatikus volt, hiszen ettől az egész oldal sokkal személyesebb lett. Végre arcokat is tudtam rendelni a névtelen feliratokhoz és valóban rengeteg hasznos infóval látnak el minket.

Mikor megkezdtem a rendelés folyamatát, olyan szintű tudatosságot éreztem magamon, amit korábban sosem tapasztaltam motorgumi vásárlásnál. Behelyeztem a megrendelni kívánt terméket a virtuális kosárba, majd ellenőriztem, hogy biztosan megfelelő mennyiséget adtam-e meg. Ezt követően ki kellett töltenem pár szállítási adatot, ami senkinek nem fog nehezére esni, ha már adtak fel postai csomagot. Végül több fizetési lehetőség közül is választhatunk és én is rákattintottam a legszimpatikusabbra.

A rendelés ilyen egyszerű volt és nem kellett heteket várni, mire megérkezett a motorgumi. Pár napon belül már ki is hozta a futár, azóta pedig újra járhatom az országutat. Mindezt pedig a MotorTire hu szolgáltatásának köszönhetem.