Kinéztem egy túlélőtábort, de előtte muszáj magam helyre rakni

A napokban keresgéltem pont a neten azzal kapcsolatban, hogy a nyáron milyen utazási lehetőségekkel lepjem meg magam. A klasszikus, pihenős nyaraláshoz megmondom őszintén, most nem volt kedvem. Valami kalandosat szerettem volna. Ezért arra gondoltam valami túlélőtábor-félét keresnék. Horvátországban találtam is egy olyan tábort, ahol nem csak a túléléshez szükséges tudást kapom meg, hanem mellette még a nyaralásra is lehet időt szakítani. Horvátország csoda szép, és a túlélés elsajátítása mindig is érdekelt. Tehát eldöntöttem, hogy jelentkezem rá, csak akadt egy kis bökkenő.

Nem számoltam azzal, hogy már egy ideje problémáim vannak a gerincemmel. Fogalmam sincs, hogy mi lehet pontosan, de arra gondolok, hogy valami komolyabb becsípődés lehet, amit nem tudok kiheverni. Ezzel pedig mégsem mehetek csak úgy el egy olyan táborba, ahol komoly terepi viszonyok között kell tengetni a napjaimat a vadonban. Szóval ideje volt megeröltetni magam és utánanéznem annak, hogy milyen módon tudnám megoldani a hátfájásomat. Az a helyzet, hogy nagyon azért nem fájt, hogy azonnal orvoshoz rohanjak. Általában egy hosszabb nap után szoktam érezni a hátamban a nyilalást lefekvés előtt, illetve ébredéskor is nehézkesen kelek miatta. Napközben viszont többnyire elfelejtettem az egészet.

A lényeg, hogy tudom hogy meg kell oldanom még a nyár előtt a problémámat. Találtam is egy remek helyet erre, a Therapy4U csapatának személyében. Itt olyan kezeléseket kaphatnak az érdelődők, ami lehet a műtéttől fogja megmenteni őket, vagy épp a folyamatos gyógyszer szedéstől. Ezer éves becsípődéseket, rándulásokat, porckorongsérveket és egyéb, mozgásszervi problémákat kezelnek és gyógyítanak. A gerincfájdalom pedig pont az egyik szakterületük, hiszen általában a gerinc és a derék az, ami a legtöbbször problémákat jelenthet.

Az én gerincfájdalmam ugyan nem annyira vészes, viszont olvastam, hogy egy olyan becsípődést jelezhet, ami később még gondokat okozhat. Ezért jobbnak látom, ha elmegyek hozzájuk, mielőtt bármilyen kalandtáborozásba fognék. Olvasva a Therapy4U oldalát, úgy látom nem lesz problémám azzal, hogy profi szakembereket keressek, hiszen az egész csapat profikból áll. Ez megnyugtat, hiszen csak pár hónapom van helyrejönnöm a táborig. Nem tudok éveket azzal tölteni, hogy a gerincemet vizsgálják.

Szimpatikusnak néz ki tehát ez a szakértői csapat, és minél többet olvastam az oldalukon, annál jobban várom, hogy eljuthassak hozzájuk. Például tetszik, hogy leírják a kezelések menetét, és azt, hogy hogyan zajlik egy felmérés. Mindenféle fontos információt elolvashatok az oldalon, és még ingyenes e-bookot is találtam arra, hogy itthon hogyan kezeljem önmagamat. Utóbbi kifejezetten jól fog jönni addig, amíg nem megyek el a Therapy4U-hoz, hiszen a gerincfájdalom most így estefelé már megint erősen érezhető. Nincs kizárva, hogy most azonnal kipróbálok bár tippet abból az e-bookból.

Egyébként annyit még mindenképp megjegyeznék, hogy a Therapy4U remek tájékoztatást ad az ilyen jellegű problémákra. Nem csak az e-book jelent sokat, de az is, hogy egyáltalán megismerhessük a problémáink természetét és forrását.

Sokan azonnal gyógyszerhez nyúlnak, és évekig szedik a fájdalomcsillapítót anélkül, hogy felméretnék az állapotukat például egy manuálterapeutával. Mások pedig műtét előtt állnak, mert az orvosok közül néhányan még mindig azonnal a drasztikus beavatkozásokat javasolnák.

A Therapy4U csapata viszont tökéletesen informál, és tájékoztat arról, hogy igenis a legtöbb probléma megoldható műtét nélkül. Ezt érdemes elterjeszteni az embereknek, és a Therapy4U tökéletes alkalmas rá, hogy remek tájékoztatást nyújtson. Érthetően, professzionálisan és fiatalos lendülettel magyarázza el a terápiák és kezelések lényegét és azt, hogy milyen problémákra alkalmazhatóak, legyen az gerincfájdalom, derékbántalmak, vállproblémák vagy éppen sérv.