A tábori programok közt a gyertyakészítésnek is bérelt helye van

Véleményem szerint a gyertya és a gyertyakészítés napjainkban reneszánszát élheti, sőt ha úgy vesszük, mindig is divatos volt, hisz ez az illatos kis csoda megunhatatlan, hamisítatlan kelléke a romantikus, hangulatos vacsoráknak és az otthon melegének.

gyertyakészítés

Többek között ezért is voltam boldog, mikor a lányom nyári táborának programjait olvastam, és megtaláltam köztük a gyertyakészítést is. Ez a tudás biztosan magába fogja őt is szippantani, és már előre éreztem, ahogy az otthonunk – ha átmenetileg is – , de egy kis gyertyakészítő manufaktúrává fog átváltozni.

Gyerekkoromban én is érdeklődtem a gyertyakészítés iránt, de nem voltam olyan szerencsés, hogy valaki segített volna igazán mélyen megismerkedni ezzel a foglalatossággal. Most azonban hirtelen ötlettől vezérelve, a neten elkezdtem anyagokat kutatni a gyertyakészítésről. Rövid úton bele is botlottam a PiperePorta webshopjába, ahol a gyertyakészítés minden egyes alapanyaga is megtalálható.

Egyszóval csak azért, hogy a lányomnak előre beszerezhessem a leendő hobbijához szükséges anyagokat, rámentem a pipereporta.hu webshop gyertyakészítés alapanyagait taglaló oldalára, ahol tényleg minden szükséges hozzávalót megtaláltam. Többek között a gyertya illatáért „felelős”  illatanyagokat biztosító olajakat, a gyertya színezőket – folyékony és szilárd állapotban -, aztán viaszokat, kanócokat, gyertyatégelyeket és a díszítéshez szükséges glittereket és csillámokat is.

Legelőször az illatolaj koncentrátumokat néztem meg, melyeket a webshop nemcsak gyertyákba, hanem diffúzorokba és minden egyéb, az otthon illatosítására alkalmas eszközbe is ajánl. Itt egészen elképesztő választékot találtam, roppant kreatív, bohókás elnevezésekkel, úgy, mint: antikvárium illatolaj (ennek a fantázianévnek a hallatán én szinte már érzem is az ódon hangulatú könyvtárszobák nem éppen portalan köteteinek az illatát), aztán találhatunk még a kínálatban brutál kávét, mely egy brazil kávézó tüzes illatát varázsolja elénk, valamint a „Bohém Prága” illatával Hrabal hősei közt érezhetjük magunkat, míg a „Forró almás pite”,”Csoki mousse” és az „Erdei szamóca” illatok könnyen megtéveszthetik az orrunkon keresztül az ízlelőbimbóinkat. A  „Fenyőméz”, „Folyami kavicsok”, „Guruló rubintok” könnyed, energikus napokat, míg az „Ópium” fülledt éjszakákat idéz meg. Ezek a fantázianevek már eleve életre keltenek mindent. Én már szinte érzem az illatukat is – és biztosra veszem, hogy csodálatosan fantasztikusak. Jó párat nevet ki is jegyzeteltem, amelyek a lányomnak is tetszhetnek.

A következő termékkategória a gyertya színezők kategóriája – abból is a folyékony változat. Ezekről a készítményekről azt írták a weboldalon, hogy nagyon tömények, ezért például 10 kg viaszba általában elég csak 1 vagy 6 gramm mennyiség belőlük. Még azt érdemes tudni ezekről a színezőkről, hogy abszolút keverhetők egymással, tehát bátran kísérletezhetünk az újabbnál újabb színkombinációkkal. Ha ezekből a folyékony gyertya színezőkből nagyobb mennyiséget szeretnénk rendelni, akkor árajánlatot kell kérnünk a webshoptól. A termékből arany méz, barackvirág, fahéj vörös, narancssárga, magenta, sütőtök, zöldeskék és vadász zöld árnyalatú színeket találtam az oldalon.

Természetesen nem voltam rest, és a szilárd halmazállapotú színezőket is megnéztem. Ebből a termékből neon narancssárga, valamint neon zöld színeket találtam – 25 és 5 grammos kiszerelésben.

A viaszok választékában a teljesség igénye nélkül fehér méhviasz, sárga méhviasz, repceviasz és szójaviasz is megtalálható a Pipereporta ajánlatainál. Ezek közül nekem érdekes színével a méhviaszsárga, valamint a repceviasz 3D pillar és a Paraffinviasz Dunamicrovax FR DMW tűnt ki a kínálatból. A gyertya egy másik jellegzetes és nélkülözhetetlen „alkatrészéből”, a kanócokból is széles választék, összesen 19 féle verzió áll rendelkezésre a webshopban.

A gyertyatégelyek esetében szintén számos fajta megtalálható. Ezeknél 20 ml-es, 100 ml-es, illetőleg 250 ml-es, valamint 400 ml-es tégelyek közül választhatunk. Formájukat tekintve a szokványos, kör alakú forma mellett szív alakú fém tégelyeket, valamint üvegtégelyeket is találunk. A fém tégelyek színei az ezüsttől a pirosig, valamint az arany színig terjednek.

A csillogó-villogó glitterek és csillámok nemcsak gyertyákba, hanem mindenféle festékbe, illetőleg különféle dísztárgyak dekorálásához is remekül használhatók. A webshop kínálatában találtam többek között antik arany, acélkék, csillámbronz, ezüst szivárvány és csillám magenta színeket is belőlük.

A pipereporta.hu webshopjából egyszerűen rendelhetünk. Pár mozdulattal a kosarunkba kerülnek a kiválasztott termékek, melyeket GLS csomag automatába, GLS csomagpontra, Foxpost csomag automatába, valamint GLS házhozszállítással is megrendelhetünk. A szállítási díj 25000.-Ft összegű termék rendelés esetén ingyenes.

A pipereporta.hu webshopban való fizetés bankkártyával azonnal megoldható, de lehetőség van az előre utalással történő fizetésre is!